Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Omzet Circle8Group breekt door grens 1 miljard euro

Blog

HR Tech dienstverlener groeit autonoom met ruim 20 procent in 2023

Amsterdam, 27 maart 2024 - De internationale HR Tech dienstverlener Circle8Group is het afgelopen jaar stevig gegroeid. De omzet steeg in 2023 met ruim 20 procent naar 1,01 miljard euro. De vijf Europese bedrijven van Circle8Group zijn autonoom gegroeid.


Zowel Circle8, FixedToday (beide in Nederland en België), Seven Stars (Nederland), Königstein (Duitsland) als Swisslinx (Zwitserland) hebben te maken gehad met een sterke vraag vanuit de bestaande klantenportefeuille. Tegelijkertijd hebben de diverse bedrijven binnen Circle8Group veel nieuwe opdrachtgevers mogen verwelkomen. Inmiddels werken er meer dan 12.000 professionals via Circle8Group bij deze opdrachtgevers. IT blijft een groeiende markt voor het bedrijf, maar het ziet ook sterke groei in Tech en Finance.


Breed palet oplossingen

De omzetgroei komt voort uit alle diensten die het bedrijf internationaal aanbiedt, zoals recruitment/brokering, contracting, werving & selectie, payrolling, managed service providing (MSP), detachering, consulting en recruitment process outsourcing (RPO). “Het resultaat is boven verwachting. Het aanbieden van een breed palet aan HR-tech oplossingen voor onze opdrachtgevers in de branches IT, Tech en Finance werkt en maakt dat we stevig groeien”, zegt Ineke Kooistra, CEO van Circle8Group. “Vanuit onze Total Talent Flow-strategie hebben we meer professionals aan ons weten te binden en hun talent in kunnen zetten bij onze opdrachtgevers.”

 

Groeicurve doorzetten

De grootste groei werd afgelopen jaar gerealiseerd vanuit recruitment/brokering, MSP en consulting. Ook voor de komende jaren verwacht het bedrijf dat deze onderdelen een belangrijke bijdrage zullen leveren aan de groei. De focus ligt bij de Circle8Group-bedrijven op de werving van professionals in de nieuwere vakgebieden binnen IT/Tech, zoals AI en automation. Kooistra ziet de vraag daarvoor toenemen en verwacht daar een exponentiële groei de komende jaren. “Komend jaar willen we onze huidige groeicurve doorzetten, dus meer dan 20 procent organische groei realiseren. Kijken we naar 2025/2026 dan willen we groeien naar een omzet van meer dan 2 miljard euro.”

 

Overnames
Kooistra sluit zeker niet uit dat het bedrijf overnames zal doen om de groei te versnellen. “We hebben een M&A-focus op de DACH-regio, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk en we kijken met een schuin oog naar de Verenigde Staten”, vertelt ze. De ogen zijn ook gericht op verdere digitalisering en de kandidatenkant. Met de inzet en ondersteuning van state of the art tech-systemen kan Circle8Group steeds slimmer werken, waardoor er meer ruimte is voor persoonlijk contact met de professionals, partners en opdrachtgevers. Kooistra: “Steeds meer professionals willen zich aansluiten bij onze community omdat we continu beschikken over aantrekkelijke opdrachten bij de beste opdrachtgevers.”


Over Circle8Group
Circle8Group is een internationale groep van sterke merken die full-service HR Tech-oplossingen bieden. De merken hebben elk hun eigen specifieke cultuur, met één gedeelde overtuiging: wij geloven dat mensen het belangrijkste bezit zijn van elke succesvolle organisatie. Talentflow is daarbij essentieel voor bedrijfsgroei. De merken binnen de Groep zijn niet alleen experts in het vinden van talenten en de opdrachten die daarbij horen, maar verbinden ook alle betrokkenen, creëren ruimte voor groei en zorgen voor doorstroom. Met deze continue stroom van talent, Total Talent Flow, zorgt Circle8Group voor permanente groei voor zowel professionals, partners, medewerkers als opdrachtgevers. De merken in de groep zijn Circle8 (NL & BE), Seven Stars (NL), FixedToday (NL & BE), Königstein (DE) en Swisslinx (CH). Met ruim 12.000 professionals in de sectoren IT, Technologie en Financiën realiseert de groep een omzet van meer dan een miljard euro. Circle8Group maakt deel uit van het portfolio van de Zwitserse investeringsmaatschappij Axiom Partners. Ga voor meer informatie naar www.circle8group.com

Laatste blogs

Dev testing - Omzet Circle8Group breekt door grens 1 miljard euro

HR Tech dienstverlener groeit autonoom met ruim 20 procent in 2023

Lees meer

Webinar Bovib Wet DBA

ZZP’ers, intermediairs en opdrachtgevers opgelet! Op dinsdag 6 juli organiseert de Bovib een webinar over wet DBA.

Lees meer

FixedToday doneert twee shelterboxen

In samenwerking met Rotary doneert FixedToday twee shelterboxen.

Lees meer

In memoriam

We nemen afscheid van een mooi en moedig mens

Lees meer

FixedToday 10 jarig jubileum

Het team van FixedToday heeft in oktober 2022 een geweldig weekend beleefd om het 10 jarig jubileum gezamenlijk met partners en kinderen te vieren.

Lees meer