Doorzoek website

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste informatie

Data-engineer

City
Utrecht
Workplace type
Hybride
Deadline
December 6, 2023
Duration
12 months
Hours per week
36 week
Start date
January 8, 2024
Apply now

Functieomschrijving:

Je werkt in een klein scrumteam van gedreven businessintelligence-ontwikkelaars en data-analisten dat sturings- en verantwoordingsinformatie maakt en beleidsanalyses uitvoert. De medewerkers in het team hebben expertkennis van het primaire proces en van de brondata uit het primaire-processysteem waarop het datawarehouse gebaseerd is. Het team beheert het datawarehouse dat draait op on-premise Oracle databases en wordt ontsloten met Oracle Business Intelligence (OBI) en R. In het scrumteam ben jij dé expert op het proces van extraction-loading-transformation van gegevens (ETL) en werk je samen om de informatiebehoeften van de organisatie te begrijpen en op basis daarvan de juiste oplossingen te ontwerpen. Op basis van een logisch model is twee jaar geleden al de ontwikkeling van het nieuwe stermodel in gang gezet, maar de toen betrokken data-engineer heeft voordat het voltooid was een nieuwe uitdaging elders gevonden. We willen, met de enterprise architect, toegroeien naar een professioneel datateam met een eigentijdse datawarehouse-oplossing.

Taken:

 1. Het voltooien van ons nieuwe stermodel. Je zorgt ervoor dat het nieuwe stermodel uitgebreid en waar nodig aangepast wordt, met als doel dat je het verouderde datamodel vervolgens verwijdert omdat het nieuwe stermodel als basis in alle standaardrapportages en data-analyses gebruikt kan worden.
 2. Gegevens niet-vluchtig (non-volatile) opslaan en beschikbaar stellen. Je ontwerpt en implementeert oplossingen waarmee sturings- en verantwoordingsrapportages en beleidsanalyses over dezelfde tijdsperiodes maar op verschillende momenten uitgevoerd toch exact dezelfde cijfers opleveren.
 3. Het inrichten van deltaloadprocessen. Je zorgt ervoor dat, na een initiële load, alleen gewijzigde gegevens worden geladen en verwerkt, waardoor de efficiëntie van het gegevensverwerkingsproces wordt vergroot.
 4. Het meenemen van het scrumteam in de meerwaarde en opzet van de verbeteringen

Over de klant:

Reclassering Nederland is een onafhankelijke organisatie die werkt aan een veiliger samenleving. Samen met justitie, politie, gemeenten en het gevangeniswezen zetten we alles op alles om te voorkomen dat mensen opnieuw de fout in gaan. Dat doen we door aan de slag te gaan met verdachten en veroordeelden en hen aan te sporen hun gedrag te veranderen. Dat gebeurt vanaf hun arrestatie tot het moment dat zij weer op vrije voeten zijn. Medewerkers van Reclassering Nederland werken volgens uitgekiende methodes en op basis van wetenschappelijke ontwikkelingen. Het reclasseringswerk is het middelpunt van onze taak: bijdragen aan een veiliger samenleving. Reclassering Nederland heeft vestigingen in vijf regio's, het landelijk kantoor is gevestigd in Utrecht. Zo'n 2000 medewerkers zetten zich dagelijks in voor een veiligere samenleving.

Eisen:

 • Aantoonbare kennis van SQL en PL/SQL
 • Aantoonbare kennis van het verzamelen, opschonen, transformeren en beheren van gegevens in databases
 • In de afgelopen 10 jaar minimaal 7 jaar ervaring met het werken met SQL
 • In de afgelopen 10 jaar minimaal 5 jaar ervaring met het ontwerpen en realiseren van ETL-processen en gegevensmodellen

Wensen:

 • Kennis van beheerprocessen
 • Kennis van testprocessen en testprocedures
 • Ervaring met samenwerken in een multidisciplinair scrumteam dat informatieproducten maakt en analyses uitvoert
 • Ervaring met coachende werkzaamheden om de kwaliteit van informatieproducten te verbeteren en te borgen
 • Ervaring met en interesse in werken voor een uitvoerende organisatie in de publieke sector
 • Ervaring met de Oracle stack: databases, datawarehouse en business intelligence

Competenties:

 • Je bent goed in samenwerken en vindt het leuk om in een multidisciplinair team samen te werken
 • Je bent resultaatgericht
 • Je bent de expert in data-engineering binnen het team en hebt het vermogen om complexe technische concepten op een begrijpelijke manier over te brengen aan minder technische teamleden
 • Je bent goed in analyseren en het scheiden van hoofd- en bijzaken

Semir Razic

Sales Recruiter